Συμμετοχή της Βουλής στην Επιτροπή Οικονομικού Απολογισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

H βουλευτής, κ. Μαρία Κεφάλα, αναπληρωτής επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, συμμετείχε στις εργασίες της Συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικού Απολογισμού Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Κ.Σ. ΟΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα, Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών  Ελλάδας, Μολδαβίας, Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Σ. ΟΣΕΠ και ο Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για τα οικονομικά της Συνέλευσης. Ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2022 και το σχέδιο προϋπολογισμού για το έτος 2024, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά θέματα συζήτησης.

Η κ. Κεφάλα στην παρέμβασή της, εξέφρασε εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ειλικρινή συλλυπητήρια για τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν κατά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, σημείωσε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στα θύματα αυτής της τραγωδίας και ευχήθηκε την άμεση ανάκαμψη και αποκατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί. Αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα της Συνέλευσης, ζήτησε διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων τόσο επί του απολογισμού, όσο και του σχεδίου προϋπολογισμού και άσκησε κριτική με στόχο την περιστολή των δαπανών προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των ετησίων εισφορών των κρατών μελών, στόχος που τελικώς επετεύχθη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, τόνισε την ανάγκη συνεχούς προσπάθειας για τη διερεύνηση τρόπων που θα διασφαλίζουν τη χρηστή διαχείριση του προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας την τεράστια ευθύνη έναντι των κοινωνιών και των φορολογουμένων πολιτών.