Στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας η Υφυπουργός Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας η Υφυπουργός Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Την Πέμπτη 14/09/2023 επισκέφθηκε τα γραφεία του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας η κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα , Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Τη διοίκηση εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Όλγα Μακρή.

Η Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Βελεσιώτου, παρουσίασε συνοπτικά στην Υφυπουργό τον οργανισμό και τις δράσεις του, από την ίδρυση του το 1993 και μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Καρδίτσας εκπροσωπούμενος από την κ. Όλγα Μακρή επισήμανε το σημαντικό ρόλο του Κέντρου στην τοπική κοινωνία και την αμέριστη στήριξη του. Ακολούθησε συζήτηση με τα στελέχη του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας , τα οποία αναφέρθηκαν στη λειτουργία των επιμέρους τμημάτων, ήτοι του Συμβουλευτικού Κέντρου για γυναίκες θύματα ή επιζώσες έμφυλης βίας, των δύο τμημάτων του Βρεφονηπιακού Σταθμού, την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τις άλλες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, προώθησης της Ισότητας.

Συζητήθηκαν οι δράσεις, αναδείχθηκαν καλές πρακτικές, επισημάνθηκαν προβλήματα, έγιναν προτάσεις.

Η Υφυπουργός Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα εξέφρασε επίσης την στήριξη της στους ανθρώπους οι οποίοι επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα στο Νόμο Καρδίτσας και εν γένει στη Θεσσαλία και προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.