Η Κοινωνία δεν διχάζεται – Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα Άρθρο της Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα στον ιστότοπο του lykavitos.gr

Η Κοινωνία δεν διχάζεται – Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα Άρθρο της Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα στον ιστότοπο του lykavitos.gr

Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021. Ένας χρόνος τόσο έντονος που μένει ήδη χαραγμένος μέσα μας και αν μη τι άλλο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο πέρασμα της ιστορίας. Δεν υπάρχει άνθρωπος, οικογένεια και κοινωνία που να μην επηρεάστηκε από όλο αυτό που ζούμε.

Της Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα*

 

Η πανδημία βρήκε έναν πλανήτη απροστάτευτο και σαστισμένο να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει τον εχθρό. Όχι έναν εχθρό συνηθισμένο, αλλά αόρατο. Έναν πόλεμο βιώνουμε άγνωστο για τη σύγχρονη κοινωνία, που θέτει σε νέες βάσεις πολλές από τις μέχρι σήμερα σταθερές μας.

Όπως σε κάθε πόλεμο κάποιοι είναι στην πρώτη γραμμή, κάποιοι στα μετόπισθεν και οι πολλοί που οφείλουμε να μείνουμε ενωμένοι και ψύχραιμοι να ακολουθήσουμε τις συστάσεις των ειδικών.

Σήμερα, παρά την νέα έξαρση της πανδημίας με τις διάφορες μεταλλάξεις του ιού, το φως στο τούνελ είναι ορατό. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίων αποδίδουν καρπούς.

Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιάζονται σηκώνοντας το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, με πρωτεργάτες της όλης προσπάθειας τους υγειονομικούς μας στο Ε.Σ.Υ. που μέρα-νύχτα δίνουν τον αγώνα τους.

Βέβαια, είναι απολύτως κατανοητό πως η κοινωνία κουράστηκε, η οικονομία δοκιμάζεται και οι αντοχές λιγοστεύουν. Το τέλος όμως είναι κοντά. Η επιστροφή στην κανονικότητα φαντάζει πιο εφικτή από ποτέ αρκεί να σταματήσουν φαινόμενα «Νέας Σμύρνης» που δυστυχώς ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια να βγούμε επιτέλους από αυτή την κατάσταση. Και για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Τα απαράδεκτα καλέσματα σε πορείες και διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και το «προσκλητήριο» για τη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου. Δεν είναι δυνατό μια χούφτα ανεύθυνοι με το προσωπείου του αριστερού, -διότι δεν τολμώ να φανταστώ ότι ο μέσος αριστερός ταυτίζεται με τους αναρχομπαχαλάκηδες επαγγελματίες καταστροφείς- να θέτουν εν αμφιβόλω την τιτάνια προσπάθεια ενός ολόκληρου λαού για ένα ολόκληρο χρόνο.

Είμαστε εδώ οι πολλοί, με πρώτο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να μην επιτρέψουμε το διχασμό της κοινωνίας, της κοινωνίας αυτής που θα αποβάλει τους καλλιεργητές μίσους από το προσκήνιο.

Είναι η δική μας ώρα να δείξουμε την ωριμότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και να δείξουμε με τις πράξεις μας πως η δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα.

Μπορείτε να διαβάσατε το άρθρο όπως αυτό δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του lykavitos.gr εδώ: