Δ.Τ. για το ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Τ. για το ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Κοινή ερώτηση υπέβαλαν η βουλευτής Ιωαννίνων ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ και ο βουλευτής Θεσπρωτίας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου της Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, που εντάχθηκε στο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Ηγουμενίτσα.

 

Η λειτουργία του εν λόγω τμήματος έχει ανασταλεί προκειμένου να αξιολογηθεί από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Η διάσταση όμως του τίτλου του αναγραφόμενου τμήματος και του προγράμματος σπουδών δημιουργεί προβλήματα στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων διότι ως μεταφραστές ή διερμηνείς δεν μπορούν να εργαστούν, καθότι έχουν ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση σπουδών, αλλά ούτε μπορούν να διεκδικήσουν θέση με επαγγελματικά δικαιώματα διοίκησης επιχειρήσεων επειδή το πτυχίο γίνεται αντιληπτό ως σχετικό με τη μετάφραση και διερμηνεία.
Είναι και αυτό από τα τραγελαφικά του νόμου Γαβρόγλου εις βάρος των φοιτητών . Γι’ αυτό και καλείται το Υπ. Παιδείας να αποσαφηνίσει το εν λόγω ζήτημα.