Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα: Θα είμαι παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου προς όφελος της κοινωνίας.

Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα: Θα είμαι παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου προς όφελος της κοινωνίας.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την τιμή που μου έκανε πριν από έναν χρόνο να μου αναθέσει καθήκοντα Υφυπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας.

📍Στον ένα χρόνο που παρήλθε από τότε μέχρι σήμερα, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και σε συνεργασία με την Υπουργό κα Sofia Zacharaki να οργανώσουμε ένα νέο Υπουργείο που ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν.

📌Ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη, αλλά συνάμα γόνιμη προσπάθεια σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα και με τεράστια κοινωνικά ζητήματα να είναι ανοιχτά, να καταφέρουμε να οργανώσουμε το Υπουργείο και να παράγουμε μετρήσιμο έργο για τους πολίτες.

🎯Σε αυτόν το χρόνο, έγιναν πολλά βήματα σε διάφορες κατευθύνσεις, με σημαντικότερο όλων το ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καθιερώθηκε ήδη στη συνείδηση των πολιτών και της κοινωνίας ως μία εξαιρετικά κρίσιμη και χρήσιμη δομή που απαντά στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες.

Δουλέψαμε με όλα τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των δομών μας για:

🔹να ευαισθητοποιήσουμε και ενημερώσουμε τους πολίτες για τη βια και την παρενόχληση στους δημόσιους χώρους

🔹 να στηρίξουμε τις γυναίκες-θύματα βίας

🔹να εξασφαλίσουμε έκτακτα καταλύματα για την παραμονή τους σε συνεργασία με την ΠΟΞ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

🔹να αναπτύξουμε κέντρα βιασμού σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης

🔹να αναμορφώσουμε το σήμα ισότητας που θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα για όλες τις επιχειρήσεις

🔹να αναμορφώσουμε το πρόγραμμα «ντανταδες της γειτονιάς» ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο ωφελούμενων γονέων και οικογενειών.

🎯Σίγουρα, μένουν ακόμη να γίνουν πολλά περισσότερα. Είμαι αισιόδοξη ότι θα γίνουν.

📍Σε ό,τι με αφορά, εργάστηκα με ζήλο και αφοσίωση, χωρίς να απομακρυνθώ από τις αρχές, τις αξίες και ό,τι μου επέβαλε η συνείδησή μου.

🎯 Καλή επιτυχία στην καλή συνάδελφο Κατερίνα Παπακώστα!!

💪Θα είμαι παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου προς όφελος της κοινωνίας.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

Όλες οι αντιδράσεις:

338Εσείς, Rania Rompora, Eleni Virou και 335 ακόμη