Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον υφυπουργό Ενέργειας και τον Γ.Γ Φυσικού Περιβάλλοντος και υδάτων για την έλευση του φυσικού αερίου στο Νομό Ιωαννίνων και την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας 23-7-2020

Συνάντηση εργασίας είχαν χθες οι βουλευτές Ιωαννίνων
Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά και τον Γ.Γ Φυσικού Περιβάλλοντος και υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έλευση του φυσικού αερίου στο Νομό Ιωαννίνων και η προστασία της λίμνης Παμβώτιδας.
Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους υπουργούς για το χρονοδιάγραμμα της έλευσης του φυσικού αερίου στα Ιωάννινα σύμφωνα με το οποίο έως το 2024 η ΔΕΔΑ θα κατασκευάσει δίκτυο 150 km στην Ήπειρο, υπερδιπλάσιο του αρχικού σχεδιασμού με εξασφαλισμένη πλήρη χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 22,8 εκατ ευρώ.
Επιπλέον, οι βουλευτές εξέφρασαν την αγωνία των Γιαννιωτών για το ευαίσθητο οικοσύστημα της Παμβώτιδας καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τις εκτάσεις περιμετρικά της λίμνης, την αξιοποίηση και την προστασία τους.