Συνάντηση Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρίας-Αλεξάνδρα Κεφάλα με τον Αν.Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας

Συνάντηση Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρίας-Αλεξάνδρα Κεφάλα με τον Αν.Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας

Μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με διευρυμένη ατζέντα θεμάτων που αφορούν ζητήματα της περιοχής των Ιωαννίνων και ευρύτερα της Ηπείρου είχε την Πέμπτη η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση.

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το διαρκές ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου για την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου και αντίστοιχης ευκαιρίας για την υλοποίηση έργων και δράσεων στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και οι εξελίξεις για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, έπειτα από την απένταξή του από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κα Κεφάλα επέμεινε στην αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου, το οποίο θα συνεισφέρει πολλαπλά στην αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία, βοηθώντας επιπλέον και στον μετασχηματισμό της και στη μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τον Αναπλ. Υπουργό κ. Παπαθανάση να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, ώστε το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, παράλληλα με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξασφάλιση των ιδιωτικών κεφαλαίων.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατανοούν την σημασία του εν λόγω έργου και τα πολλαπλά, συνδυαστικά οφέλη για την τοπική και γενικότερα για την εθνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο εξετάζει την δυνατότητα εξασφάλισης του 50% της χρηματοδότησης με αναγκαία προϋπόθεση τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού του έργου.

«Οι δίαυλοι επικοινωνίας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ήταν και παραμένουν ανοιχτοί με την Περιφέρεια Ηπείρου και για το συγκεκριμένο θέμα και για άλλα ζητήματα κοινού και γενικότερου ενδιαφέροντος. Η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης υφίσταται για την υλοποίηση του εν λόγω έργου που εκτιμάται πως θα αποφέρει σημαντικά, πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και πως το έργο θα προχωρήσει, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση», ανέφερε η κα Κεφάλα μετά τη συνάντηση, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Παπαθανάση για την εποικοδομητική συζήτηση.