Συνάντηση στο Δημαρχείο Ιωαννίνων της Υφυπουργού Μαρίας-Αλεξάνδρα Κεφάλα και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Συνάντηση στο Δημαρχείο Ιωαννίνων της Υφυπουργού Μαρίας-Αλεξάνδρα Κεφάλα και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Θωμά Μπέγκα είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε) παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων κας Μαρίας Κεφάλα, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Κατά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο της ΠΑ.Δ.Ε.Ε η οποία με την στήριξη της Βουλής των Ελλήνων λειτουργεί καταλυτικά στην διάδοση της φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς της Ηπείρου στο εξωτερικό αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της κυβέρνησης για την επίτευξη μιας περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων με τους Έλληνες της διασποράς.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας, με την σειρά του τόνισε την σημασία της «διπλωματίας των πόλεων», δηλαδή της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ξένους αντιπροσώπους για την διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς των Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών πόλεων σε χώρες του εξωτερικού.

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων & Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Μαρία Κεφάλα, παρουσίασε συνοπτικά τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης για την τρέχουσα τετραετία.

Όλοι οι συνομιλητές συμφώνησαν στην χάραξη μιας κοινής πορείας για την τουριστική ανάδειξη των ελληνικών πόλεων στο εξωτερικό.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑ.Δ.Ε.Ε που συμμετείχαν στην συνάντηση είναι οι: Λεωνίδας Ραπτάκης, Πρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και Γερουσιαστής στην Πολιτεία Road island (ΗΠΑ), Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και Βουλευτής στο Τορόντο (Καναδάς), Στηβ Γεωργανάς Β’ Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και Μέλος της Βουλής της Αυστραλίας, Άννυ Κουτράκη, Μέλος του Κοινοβουλίου του Κεμπέκ (Καναδάς), Υφυπουργός Τουρισμού και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για Μεταφορές & Υποδομές, Στέφαν Παππάς, Πολιτειακός Γερουσιαστής Ουαϊόμινγκ (ΗΠΑ) και Νίκος Κουρής, Βουλευτής στους Αγίους Σαράντα.