Νομοθετική ρύθμιση για τους ΑΣΣΥ που κατατάχθηκαν τα έτη 1990-1991-1992

Το θέμα της εξομάλυνσης της βαθμολογικής εξέλιξης των εισαχθέντων στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών του στρατού, αεροπορίας και ναυτικού των καταταγέντων τα έτη 1990-1991-1992 έθεσαν κατά τη συνάντησή τους στο Υ.ΕΘ.Α. με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, το πρωί της Πέμπτης, 4 Ιουνίου 2020, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος Μαγνησίας, Αθανάσιος Δαβάκης Λακωνίας και πρώην Υφυπουργός Άμυνας και Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα Ιωαννίνων.

Οι τρείς βουλευτές ζήτησαν τη διόρθωση αυτής της πολύχρονης αδικίας, σχετικά με την βαθμολογική εξέλιξη των συγκεκριμένων στελεχών και πρότειναν στον υπουργό τη συμπλήρωση της εικοσιπενταετούς πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι και τις 31-12-2017 για τους καταταγέντες μέχρι και το 1992.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι όχι μόνο γνωρίζει το θέμα, αλλά τον απασχολεί και έντονα, αφού τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην Υφυπουργός Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο ως δίκαιο αίτημα και βλέπουμε πολύ θετικά την οριστική επίλυσή του με διατάξεις που θα περιλαμβάνονται στο επόμενο νομοσχέδιο του Υ.ΕΘ.Α.».

Οι τρεις βουλευτές ενημερώθηκαν από τον υπουργό και για γενικότερα ζητήματα αρμοδιότητάς του και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και τη συνεργασία τους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ταχυδρόμου και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: