Νέα Δημοκρατία – Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων

Την πρόθεση της να αναδεικνύει στρατηγικά και να προωθεί οργανωμένες προτάσεις και παρεμβάσεις πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων για ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και για θέματα με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, επιβεβαίωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ οργανώνοντας με πρωτοβουλία του Τομέα Περιβάλλοντος της Γραμματείας ειδική τηλεδιάσκεψη, την πρώτη επί του αντικειμένου, με θέμα «Παμβώτιδα Πρασινη Μετάβαση» και την συμμετοχή τοπικών φορέων και βουλευτών της ΝΔ.
Στην τηλεδιάσκεψη αυτή παρουσιάστηκε και συζητήθηκε η πρόταση «Rethink Παμβώτιδα» που επεξεργάστηκαν ως σχέδιο ολιστικής ανάπλασης και εξυγίανσης της Λίμνης Παμβώτιδας τρεις πολίτες των Ιωαννίνων, οι κ.κ. Θοδωρής Αλεξίου, σύμβουλος επιχειρήσεων, Βαγγέλης Αθανασίου, επιχειρηματίας και Νίκος Ιωαννίδης, στέλεχος ΜΟΔ, με πρότυπο το ήδη επιτυχημένο σε άλλες χώρες μοντέλο «Sponge city – Sponge Valley”. Μια πρόταση που, όπως ανέφεραν οι εμπνευστές της, αφενός θα αναβαθμίσει πλήρως την περιοχή περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά, τεχνολογικά και πολιτιστικά, αναδεικνύοντάς την ως ένα ευρωπαϊκής εμβέλειας πρότυπο πράσινης ανάπτυξης, αφετέρου δε θα αποτελέσει ιδανικό πιλότο για μελλοντικές παρόμοιες παρεμβάσεις σε πλήθος περιοχών στην Ελλάδα, αφήνοντας κληρονομιά στη χώρα την πιο προηγμένη διεθνώς τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την σχέση των Ελλήνων με το Περιβάλλον, το Τοπίο και τους συνδεόμενους με αυτά Πόρους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση της πρότασης, και την οποία συντόνισε η Τομεάρχης Περιβάλλοντος κα
Χρυσαυγή Ατσιδάκου Τζόρβα , τοποθετήθηκαν με προτάσεις, προβληματισμούς και επισημάνσεις ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, οι βουλευτές Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, κ. Γιώργος Αμυράς και κα Μαρία Κεφάλα, ο κ. Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Ιωαννιτών, ο κ.Μιχάλης Πλιάκος Δήμαρχος Ζίτσας, ο κ. Φίλιππος Φίλιος, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, ο κ. Άκης Μπάφας, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων και ο κ.Γιάννης Τριανταφύλλου, Διευθυντής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων.