Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα  και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου | Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για τις «Νταντάδες της γειτονιάς»

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα  και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου | Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για τις «Νταντάδες της γειτονιάς»

Νέο μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία–Αλεξάνδρα Κεφάλα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου για δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά στις επιμελήτριες και τους επιμελητές του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς». Με το Μνημόνιο επεκτείνεται ο χρόνος υλοποίησης των σεμιναρίων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 και όσες και όσοι θέλουν να λάβουν Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών», μπορούν να εκπαιδευτούν δωρεάν από το ΕΚΑΒ.

Το Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά είναι απαραίτητο για να συμμετάσχουν οι επιμελήτριες και οι επιμελητές στο πρόγραμμα και χορηγείται όταν οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι ολοκληρώσουν τη διαδικτυακή παρακολούθηση, την πρακτική άσκηση και την αξιολόγηση επιτυχώς. Η εκπαίδευση αποτελείται από δύο τμήματα, το θεωρητικό που γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας e-class του ΕΚΑΒ και το πρακτικό το οποίο ορίζεται στο πλησιέστερο για την ενδιαφερόμενη/τον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΚΑΒ. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι υποψήφιες επιμελήτριες και οι υποψήφιοι επιμελητές θα εξετάζονται γραπτά, μέσω δοκιμασίας ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής αλλά και προφορικά.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα δήλωσε μετά την υπογραφή του Μνημονίου ότι «Τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ασφάλεια των βρεφών και νηπίων που θα φροντίζουν οι επιμελήτριες και οι επιμελητές του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς». Και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου και τα στελέχη του ΕΚΑΒ που είναι αρωγοί στο πρόγραμμά μας. Θέλουμε όσες και όσοι θα είναι δίπλα στα παιδιά, να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση μιας επείγουσας κατάστασης και οι γονείς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να είναι σίγουροι ότι αφήνουν τα παιδιά τους σε ασφαλή χέρια».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου δήλωσε ότι «Το ΕΚΑΒ παραμένει, διαχρονικά, αρωγός σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις θετικές δράσεις  που στοχεύουν στην κοινωνική στήριξη και την ασφάλεια της σύγχρονης Ελληνικής οικογένειας. Για αυτό άλλωστε σήμερα ανανεώσαμε το μνημόνιο συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία  Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σχετικά με το υφιστάμενο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής για τη σύγχρονη οικογένεια «Νταντάδες της Γειτονιάς. Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ, μέσα από τα προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης θα συνεχίζουν να δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στην εκπαίδευση στελεχών φορέων και κοινωνικών ομάδων αναφορικά με θέματα παροχής πρώτων βοηθειών».