Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: Οδηγός διακυβέρνησης για το μέλλον

Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: Οδηγός διακυβέρνησης για το μέλλον


Εάν ρωτούσαμε τον Ιούλιο του 2019 τα πιο ευφάνταστα μυαλά να προβλέψουν μέσα από τη δική τους ματιά τα δυο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν ζητούσαμε από τους πιο έγκυρους αναλυτές πολιτικούς και οικονομικούς να δώσουν τις απόψεις τους για την περίοδο αυτή, μετά τα χρόνια των μνημονίων και το ατυχές και πλήρως αποτυχημένο  πείραμα Τσίπρα, κανείς δεν θα μπορούσε να δει αυτό που συνέβη.

Εάν μας λέγανε ότι η καθημερινότητα η δική μας και του πλανήτη ολόκληρου  θα επηρεαζόταν τόσο έντονα από μια πανδημία που όμοιά της η ανθρωπότητα δεν γνώρισε τα τελευταία εκατό χρόνια, σίγουρα θα αναφέρονταν σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Κι όμως είναι κάποιες στιγμές στο πέρασμα του χρόνου που η πραγματικότητα ξεπερνά όλα τα σενάρια και μας αφήνει έκθετους στην αλήθεια. Δοκιμάζονται αντοχές, όρια και αξίες. Δοκιμάζονται και ηγεσίες. Είναι εκείνες οι στιγμές που η ιστορία βγάζει μπροστά εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν. Άλλους για να τους απογυμνώσει και άλλους για να τους χρήσει ηγέτες.

Δύο χρόνια γεμάτα, έντονα με πολλή δουλειά. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με κρίσιμες αποφάσεις, με αδιάκοπη αξιολόγηση των δεδομένων της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, με νηφαλιότητα, με σωστές προτεραιότητες και απτά αποτελέσματα. Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δύο χρόνια που η οικονομική δραστηριότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές επηρεάστηκε αρνητικά.  Σε κάποιες περιπτώσεις συρρικνώθηκε ενώ σε άλλες ήταν σαν να πάγωσε ο χρόνος.

Όπως πάγωσε σε ένα μεγάλο βαθμό η κοινωνική ζωή. Η κοινωνική αποστασιοποίηση και τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και στη διασκέδαση μας έκαναν να εκτιμήσουμε πολλά που τα θεωρούσαμε μέχρι τότε δεδομένα.

Αυτό το ιδιαίτερο, ανομοιογενές και αλληλεξαρτώμενο τρίπτυχο με κύριο άξονα την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και σοβαρές προεκτάσεις οικονομικές και κοινωνικές κλήθηκε η Νέα Δημοκρατία να διαχειριστεί ως κυβέρνηση.

Μία κυβέρνηση που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν για να βγάλει τη χώρα από την αξιακή κρίση,  το λαϊκισμό και τις επικίνδυνες επιλογές που λίγο έλλειψε να μας οδηγήσουν εκτός του στενού πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας με γνωστές και χιλιοειπωμένες καταστροφικές συνέπειες.

Σήμερα δύο χρόνια μετά από την ημέρα εκείνη της 7ης Ιουλίου 2019, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αισθάνονται ανακούφιση για εκείνη την επιλογή τους. Ακόμη και μια μεγάλη μερίδα πολιτών που δεν ψήφισαν τότε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναγνωρίζουν σε αυτόν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τον νικητή μιας εκλογικής αναμέτρησης σε πραγματικό ηγέτη μιας χώρας.

Σήμερα πιο δυνατοί από ποτέ με πυξίδα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, βασιζόμενοι στις σταθερές μας αξίες, τις θεμελιώδεις αρχές της παράταξής μας, με οδηγό την αλήθεια και με το βλέμμα στο αύριο, κοιτάμε στα μάτια τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά και βάζουμε πλώρη για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μέσα από στέρεες βάσεις και ασφαλή μονοπάτια.

Τα δύο χρόνια που πέρασαν και τα δύο που ακολουθούν θα οδηγήσουν την Ελλάδα πιο δυνατή σε ένα καλύτερο αύριο και εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, σε μια ακόμη μεγαλύτερη εκλογική νίκη. Μια νίκη της παράταξης για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες χωρίς αποκλεισμούς.