Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ

Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ

Τρεις θέσεις ανέβηκε η Ελλάδα στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η άνοδος του δείκτη για την Ελλάδα κατά 4,6 μονάδες σε σύγκριση με τα περσινά στοιχεία, την καθιστά τη χώρα με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη βαθμολογία του Δείκτη Ισότητας.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε βαθμολογία 58 στα 100 και βρέθηκε στην 24η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ –από την 27η θέση που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα η βαθμολογία της χώρας αυξήθηκε κατά 9,4 μονάδες σε σχέση με το 2010, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να καλύπτει την απόσταση που τη χωρίζει από άλλα κράτη μέλη.

«Η άνοδος της χώρας μας στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων δείχνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ισότητα των φύλων. Ωστόσο, δεν κρύβουμε ότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε μέχρι να πετύχουμε την πλήρη εξάλειψη των ανισοτήτων σε όλους τομείς της ζωής. Η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επιταχύνουν τις προσπάθειες για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η θέση της χώρας στον Δείκτη και να επιτευχθεί ουσιαστική ισότητα» δήλωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

https://minscfa.gov.gr/maria-alexandra-kefala-i-ellada-petyche-ti-megalyteri-etisia-afxisi-ston-deikti-isotitas-ton-fylon-stin-ee/?fbclid=IwAR2NowC0oObpWDrNe00aIZxsubpXqFwBuj6SVUar-aS8FLstGEUJGz8QKj4