Εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές για τη γυναίκα».

Οι «Πολιτικές για τη γυναίκα» που υλοποιήθηκαν και εκείνες που έχουν ήδη σχεδιαστεί, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι στις γυναίκες, αποτέλεσαν το επίκεντρο της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία–Αλεξάνδρα Κεφάλα το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο cafe «Λιθαρίτσια» δεκάδες γυναίκες, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα όσα έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε θεσμικό επίπεδο για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών που κατέχουν θέσεις ευθύνης, για τις πολιτικές που ενισχύουν και υποστηρίζουν τη μητρότητα και για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην προστασία των γυναικών από κάθε κακοποιητική συμπεριφορά.

Προσκεκλημένες και ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν αντίστοιχα, η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γεν. Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ και η Γιάννα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Αμφότερες μίλησαν για τις παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με ένα πλέγμα δράσεων και πολιτικών, με στόχο την ενίσχυση του πολυσύνθετου ρόλου της γυναίκας, ως αναπόσπαστος κρίκος στην αλυσίδα της κοινωνικής συνοχής που πρέπει να διατηρηθεί.

Η κα Κεφάλα στην τοποθέτησή της υπενθύμισε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις γυναίκες και την ελληνική κοινωνία συνολικά, μέσω της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία είχε την τιμή να είναι Πρόεδρος.

Εξέφρασε τέλος θερμές ευχαριστίες προς τις δύο προσκεκλημένες και προς όλες εκείνες και εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρέστησαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων και οι συνυποψήφιες στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ Αντωνία Κορτζή και Έλσα Εξάρχου. Παρών ακόμη στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Χρήστος Λιάπης.