Συγχαρητήρια στη νέα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

“Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια, τα ολόθερμα συγχαρητήριά μου στην κα Άννα Μπατιστάτου για την εκλογή της ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης των νέων πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνδυασμό με την εκλογή και λειτουργία πλέον του Συμβουλίου Διοίκησης, ανοίγει ένας νέος ορίζοντας για την ανάδειξη του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το τοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα στο σύγχρονο , διεθνές περιβάλλον της ακαδημαϊκής γνώσης και της πανεπιστημιακής εξειδίκευσης στη συνέχεια.

Παρότι επίσης δεν πρέπει να το θεωρήσουμε ως μείζον ζήτημα, γιατί ενδυναμώνουμε μία διαχρονική αντίληψη ανισότητας των φύλων, δε μπορώ παρά να σταθώ στην ανάδειξη της κας Μπατιστάτου, μίας γυναίκας επιστήμονα στο κορυφαίο αξίωμα της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου μας και στο μήνυμα που στέλνει αυτή η εκλογή για την υπεράσπιση της αυτονόητης Ισότητας των Φύλων.

Απευθύνω επίσης τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή τους και στο νέο σχήμα των αντιπρυτάνεων και συγκεκριμένα στην κα Καντή, τον κ. Λεονάρδο, τον κ. Ματίκα και τον κ. Μπήτσικα.

Με την ιδιότητά μου και με όποιον τρόπο μπορώ, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να πετύχει στο δύσκολο έργο της.”