Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Επενδύοντας στην ισότητα | Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: “Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας συμβολίζει τη διαχρονική προσπάθεια των γυναικών για ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση”

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Επενδύοντας στην ισότητα | Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: “Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας συμβολίζει τη διαχρονική προσπάθεια των γυναικών για ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση”

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Μία ημέρα εορτασμού για τα επιτεύγματα των γυναικών ανά τον κόσμο αλλά και μία ημέρα που υπενθυμίζει την ανάγκη εγρήγορσης και τον συνεχή αγώνα των γυναικών για ισότητα, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προώθηση της ισότητας, την καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων και την ενδυνάμωση των γυναικών, στέκεται καθημερινά αρωγός στις ανάγκες του πολύπλευρου ρόλου που έχουν αναλάβει.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2024, διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλήτριες γυναίκες από τον Ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο του επιχειρείν και της Αυτοδιοίκησης, που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα της προόδου που έχει επιτευχθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σήμερα, με μία ακόμη πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και τη ΣΤΑ.ΣΥ. ΜΟΝ. Α.Ε. προχώρησε σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, για τη διοργάνωση και υλοποίηση επικοινωνιακής καμπάνιας, στον δημόσιο χώρο, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: «Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας συμβολίζει τη διαχρονική προσπάθεια των γυναικών για ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση. Οφείλουμε όμως, να στεκόμαστε δίπλα και να στηρίζουμε την κάθε γυναίκα, όλες τις μέρες του χρόνου. Στο Υπουργείο μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που ανατρέπουν στερεότυπα, ανισότητες και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Στηρίζουμε, ενδυναμώνουμε και προτρέπουμε τις γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να τολμήσουν, να ανοίξουν δρόμους, η κάθε μία στον τομέα που αγαπά και υπηρετεί. Να προτάξουν και να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις τους, το ταλέντο τους, την εφευρετικότητά τους. Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, στέλνουμε  μήνυμα και κατά της βίας κατά των γυναικών, δρομολογώντας μία καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και στους δημόσιους χώρους. Παράλληλα, στηρίζουμε τις γυναίκες – θύματα βίας, να σταθούν στα πόδια τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Οφείλουμε, όλες και όλοι μαζί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κατά της έμφυλης βίας και να καλλιεργήσουμε κουλτούρα μηδενικής ανοχής σε τέτοια  περιστατικά».