Να λειτουργήσει Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα ζητά η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα

Να λειτουργήσει Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα ζητά η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα

Ένα σημαντικό αίτημα, αίτημα καίριας σημασίας για την μεταλυκειακή Εκπαίδευση και ένταξη στην αγορά εργασίας, συζήτησε διεξοδικά θέτοντας κάθε πτυχή του για την τελική υλοποίηση η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργο Βούτσινο.
Πρόκειται για την ίδρυση και λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής με έδρα τα Ιωάννινα, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες ολόκληρης της βορειοδυτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι σήμερα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής λειτουργούν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τόσο η ηγεσία του Υπουργείου, όσο και η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης είδαν θετικά το αίτημα και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι υλοποίησης (ειδικότητες, κτιριακά, προσβασιμότητα) από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.
Επίσης στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Διγαλάκη, αρμόδιο για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.