ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 08/05/2023

Με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων συναντήθηκε η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την «πράσινη μετάβαση» των ξενοδοχειακών μονάδων, τη στήριξη της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των κρίσεων στις επιχειρήσεις του κλάδου καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης των Ιωαννίνων.
Η κα Κεφάλα ενημέρωσε τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων, για τις παρεμβάσεις και τις επαφές της όλα τα προηγούμενα χρόνια, για τις οποίες άλλωστε είχε την ευκαιρία να συζητήσει αρκετές φορές στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες προώθησης των αιτημάτων τους προς την Κυβέρνηση. Επεσήμανε επίσης ότι το προηγούμενο διάστημα είχε τη δυνατότητα να συζητήσει σε ανώτατο επίπεδο την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και του τουριστικού κλάδου, για την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με πόλη της Γερμανίας, θέμα για το οποίο υπάρχουν θετικά μηνύματα για την υλοποίησή του.
 «Ο νομός Ιωαννίνων συνολικά αλλά και η πόλη των Ιωαννίνων μετά τα δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας έχει επανακάμψει στους δείκτες της τουριστικής επισκεψιμότητας. Οι προωθητικές – διαφημιστικές ενέργειες του ΕΟΤ έβαλαν την Ήπειρο και ειδικότερα τους ορεινούς της προορισμούς σε πρώτο πλάνο, αναδεικνύοντας τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα. Το αποτύπωμα είναι ήδη ορατό και αντανακλάται στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης και στους δείκτες της επισκεψιμότητας, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Επίσης, η Κυβέρνηση μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» έδωσε τη δυνατότητα στις τουριστικές – ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα μικρά καταλύματα, να έχουν επισκεψιμότητα και πληρότητες σε περιόδους που προ πανδημίας παρέμεναν κλειστές ή υπολειτουργούσαν. Η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία σε πρώτη φάση είναι ένα στοίχημα για την περιοχή και αυτό το στοίχημα είμαι πεπεισμένη, ότι θα το κερδίσουμε όλοι μαζί», αναφέρει σε δήλωσή της η κα Κεφάλα.