Αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων

Την διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα Υπουργείο και Εταιρεία ακινήτων δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ) θα προχωρήσουν στην βέλτιστη λύση για την ανάπτυξη του τόπου, μέσω της αξιοποίησης του παλιού Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, απέσπασε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης (16-5-2020), η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Το αίτημα για παραχώρηση και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του πρώτου Πανεπιστημίου της πόλης επί της οδού Δόμπολης, ήταν από τα πρώτα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η Βουλευτής με κοινοβουλευτική της ερώτηση, δύο μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. Γνωρίζοντας μάλιστα και το αντίστοιχο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για παραχώρηση και αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου για δικές τους ανάγκες, η Βουλευτής Ιωαννίνων απευθύνθηκε και στην εταιρεία ακινήτων δημοσίου, επιμένοντας πολλές φορές στο συγκεκριμένο αίτημα.
Μετά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις η κ.Κεφάλα αισιοδοξεί ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής και δηλώνει αισιόδοξη για την καλύτερη και συμφέρουσα αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Πανεπιστημίου.